Verzekering

Verschillende verzekeringsmaatschappijen hebben onlangs aangekondigd dat ze geen polissen meer zullen aanbieden voor fatbikes. Deze beslissing is ingegeven door de alarmerende diefstalcijfers die in sommige gebieden zijn opgetekend, met name in stedelijke omgevingen zoals Amsterdam.

Als (toekomstig) fatbike-eigenaar is het begrijpelijk dat je je zorgen maakt over het verzekeren van je kostbare tweewieler. Maar wees gerust, er zijn nog steeds enkele alternatieve opties beschikbaar waar je je geliefde elektrische fatbike kunt verzekeren. Hier zijn enkele verzekeraars die op het moment van schrijven nog wel fatbike-verzekeringen aanbieden:

Qover: Bij Qover kun je een fietsverzekering afsluiten voor je fatbike. Selecteer simpelweg de optie voor een elektrische mountainbike wanneer je je polis samenstelt.

Alpina: Alpina biedt fatbike-verzekeringen aan met keuze uit twee dekkingsopties: diefstalverzekering of een uitgebreidere dekking die ook schade dekt. Je kunt eenvoudig je premie berekenen op hun website.

Interpolis/Rabobank: Bij Interpolis kun je je fatbike verzekeren als je vóór 1 september 2023 een “Alles in één Polis” hebt afgesloten. Na het afsluiten van deze polis kun je telefonisch informeren naar de mogelijkheden voor het verzekeren van je fatbike, uiteraard in combinatie met een goedgekeurd ART 4-slot.

Het is van groot belang dat fatbike-eigenaren zelf grondig onderzoek verrichten en contact opnemen met de genoemde verzekeraars om te bepalen welke optie het beste aansluit bij hun specifieke behoeften. Het verzekeren van je fatbike is essentieel om je investering te beschermen, vooral gezien de diefstalrisico’s in bepaalde gebieden. Das Bikes kan echter nooit verantwoordelijk worden gehouden voor het al dan niet verzekerd krijgen van je fiets.

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Laatste update: 1 november 2023